szavak

DMN 6 - processing… Birinyi Tamás

Profil

A btworks néven alkotó Birinyi Tamás grafikusként és motion designerként számos hazai és külföldi zenésszel dolgozott már együtt, de munkái ugyanúgy feltűnnek kisebb-nagyobb cégek reklámkampányaiban is.

A Kaposvári Egyetem Művészeti karán és a MOME tervezőgrafika mesterképzésén szerzett diplomát, majd 2 reklámügynökségi évet követően, 2015-ben kezdett szabadúszásba.

Projektjei között a lemezborítók és arculatok mellett már a kezdetek óta fellelhetőek mozgóképes anyagok is, mint pl. videoklippek, reklámfilmek, vagy motion graphic animációk, de a grafikai feladatok megoldásakor is egyre többet kísérletezik mozgóképpel. Ami még érdekes, az az, hogy a végeredmény mindig nagyon generatív, ennek ellenére ezt a hatást nem a processing-el éri el, amiről majd beszélni is fog az előadásában.

Egy vizuális tervezőnek számolnia kell a különböző digitális, mozgóképes felületekkel, mivel a műfajok közötti határok szinte teljesen elmosódnak.  Tamás munkáinál a tervezési és kivitelezési folyamatoknak is meghatározó részét képezik az animációs, generatív eszközök. A kép és a hang kapcsolata minden esetben egy fontos pont. A zenéhez köthető projektjeiből nyert benyomások, mint állandó inspirációs forrás, meghatározó motivációt adtak arra, hogy maga is produceri pályára lépjen. Az eddigi munkáiban megszokott sötét, mély, texturált képek és atmoszférák pedig most saját hangjaiban öltenek testet, vegyítve különböző realtime vizuál megoldásokkal.

Birinyi Tamás munkáit a Behance profilja alatt is megtaláljátok, érdemes végignézni, mert ott mozgásban is láthatjátok a munkáit.

Március 28-án, hétfőn este nyolckor kezdünk a Bemben.

A teljes árú jegy 1.900,-Ft, a diákjegynek pedig 1000,-Ft.